Foxtrot základní moduly Foxtrot 17.03.2020 16:39 17.03.2020 16:39

Základní modul systému Foxtrot je samostatný řídicí systém vybavený napájecími obvody, komunikačními kanály, vstupy a výstupy. Pro jeho programování používáme vývojové prostředky - prostředí Mosaic a v případě základního modulu CP-1000 i prostředí FoxTool.

Na čelním panelu je kromě vyvedeného rozhraní Ethernet i indikační část, která je k dispozici v několika variantách:

Sedmisegmentový displej, který zobrazuje základní stav modulu a při držení tlačítka pod displejem nám ukáže aktuální IP adresu rozhraní Ethernet (další viz manuál TXV 004 10). Zároveň zde máme k dispozici signalizační LED diody, které zobrazují základní stav modulu a stavy příslušných I/O modulu.

Nebo provedení s podsvíceným znakovým displejem 4x20 znaků a tlačítky (lze použít jako standardní ID panel v cílové aplikaci).

Aktuální přehled variant základního modulu Foxtrot včetně zjednodušené tabulky vstupů a výstupů je v následující tabulce:

 

Čelní pohled na základní modul (příklad CP-1004):

 

CP-1004 představuje nejjednodušší variantu základního modulu Foxtrot.

Základní modul je napájen ze zdroje 24 VDC.

 

Součástí základního modulu je interní zdroj malého výkonu pro napájení sběrnice CIB (pro max. proud 100 mA).

 

Na konektoru A je vyvedena systémová sběrnice TCL2 (pro připojení periferních modulů Foxtrot , ovládacích panelů a externích master modulů CF-1141 a RF-1131) a sériový komunikační kanál CH1 (obvykle pro připojení GSM modemu).

 

Na konektoru C je vyveden druhý komunikační kanál, na kterém je možné pomocí přídavných submodulů realizovat další rozhraní, např. RS-485, M-bus master, CAN, RS-232 a další, nebo realizovat až 3 další komunikační kanály (CH2 až CH4) pomocí speciálních submodulů.

 

Na konektory B a D připojujeme vstupy a výstupy řízené technologie.

 

Podrobnější informace o jednotlivých skupinách vstupů výstupů a dalších signálů včetně periferních modulů naleznete v následujícíh článcích.