RFox žaluzie 18.03.2020 17:38 18.03.2020 17:38

Produkt již není v prodeji

RF master realizuje komunikaci s RF periferními moduly a získaná data předává po systémové komunikační sběrnici (TCL2) do nadřízeného základního modulu. 

Master je relizován  jako externí periferní modul systémové komunikační sběrnice TCL2, s označením RF-1131.

Jeden RF master umožňuje obsloužit až 64 periferních RF modulů. Základní modul Tecomat Foxtrot umožňuje obsloužit jeden interní RF master a až 4 externí RF mastery.



Obr. 1 Svorkové zapojení externího RFox mastera RF-1131

 

Externí master RF-1131 se propojuje k PLC Tecomat Foxtrot pomocí vazebních obvodů rozhraní vyvedených na svorky A1 až A3 svorkovnice označené TC LINE. 

 

Obr. 2    Připojení modulu RF-1131 k PLC TECOMAT Foxtrot

Na straně PLC je komunikační linka TCL2 impedančně zakončena uvnitř PLC. Na straně modulu RF-1131 je nutné impedanční zakončení linky provést. Zakončení se provádí pomocí zakončovacího členu KB-0290 (TXN 102 90, 120Ω), zapojeného mezi svorky TCL2+ a TCL2-. Tento zakončovací člen je součástí příbalu PLC Tecomat Foxtrot. Pokud jsou na komunikační lince TCL2 další moduly, zakončení se provádí vždy až na konci celé linky!

 

Napájení modulu

RF master pro provoz vyžaduje napájení 24V DC. K napájení lze využít stejný napájecí zdroj, který je využit pro napájení CPU. Interní RF master je napájen přímo vnitřními obvody CPU, napájení externího mastera se připojuje na svorky +24V a GND.

 

Anténa pro RF master

RFox master vyžaduje pro svoji funkci externí anténu, kterou připojíme do konektoru SMA na čelním panelu. Je možno použít buď anténu přímo našroubovanou na modul, případně anténu se stíněným kablíkem pro umístění mimo prostor rozvaděče. Bližší informace o anténách vhodných pro RF master (a také pro RFox periferní moduly s konektorem SMA pro připojení externí antény) jsou uvedeny v kapitole Antény pro SMS modem a RFox.