Ovladače, displeje komunikace 29.02.2020 08:14 29.02.2020 08:14

Pro komunikaci systému Foxtrot s uživatelem – např. odesílání alarmových informací (EZS – narušení objektu, požární nebezpečí, výpadek napájení, zaplavení kotely atp.), odesílání stavových informací nebo naopak ovládání systému pomocí SMS zpráv (zapnutí topení před příjezdem, dálkové zastřežení EZS při opomenutí během odchodu z domu atp.) je možno využít SMS modemy připojené na komunikační rozhraní základního modulu Foxtrot.

Standardně dodáváme modem UC-1205.

Pro SMS komunikace je možno použít i modemy dalších výrobců, např. modemy INSYS. Při použití modemů, které jsou kompatibilní se standardními podporovanými modemy, je možno využít podporu pro zpracování SMS zpráv a zabezpečení komunikace systému Foxtrot s modemem, která je dispozici v prostředí Mosaic a systémech Foxtrot. V případě použití modemu s nekompatibilní komunikací je pak nutno SW obsluhu realizovat aplikačním programem systému Foxtrot.
 

GSM modemy jsou obvykle osazeny konektorem (typicky SMA) pro připojení externí antény. Antény se  vyrábějí ve více provedeních, lišících se rozměry, ziskem, možnostmi upevnění a umístění a designem. Základní dodávané typy antén jsou uvedeny v tomto článku.