PTZS, řízení přístupu hotel, inteligentní dům, ovladač 24.02.2020 18:41 24.02.2020 18:41

Pro bezkontaktní identifikaci – otevírání dveří, identifikace pracovníka na pracovišti apod. máme k dispozici RFID snímač C-WG-0503R-design, který je možno dodat v různých designech, např. ABB Time, Logus, Unica, Gira, Niko, Legrand a dalších. Dostupnost pro v ceníku neuvedený, zákazníkem požadovaný design je vždy potřeba řešit dotazem.

 

Modul se skládá ze dvou částí propojených kablíkem. 

První část je (RFID module) vlastní mechanika konkrétního designu, do které je osazena RFID čtečka (anténa), dvě signalizační LED, volitelně čidlo teploty (možnost osadit po dohodě) a bzučák. Obě LED a čidlo teploty jsou viditelné na čelní ploše mechaniky. 

RFID snímač je kompatibilní se standardem EM4100 (125 kHz).

 

Druhá část (C-WG-0503S) je vlastní elektronika modulu ve vestavném provedení, která má, kromě propojení s první částí, vyvedenou sběrnici CIB a k dispozici dále jeden nebo dva analogové vstupy (podle toho, zda je nebo není osazeno čidlo teploty v první části).

 

Oba moduly jsou standardně dodávány propojené volnými vodiči délky cca 100 mm s předpokládanou instalací do standardní instalační krabice. Při požadavku oddělení RFID čtecí části a elektroniky modulu (např. z důvodu bezpečnosti – např. RFID modul přede dveřmi, elektronika a CIB za dveřmi uvnitř prostoru) je možno propojovací vodiče prodloužit. Propojení obou částí a další informace jsou uvedeny na obr. 2.

 

Obr. 1 Pohled na modul C-WG-0503R-design, provedení v designu Logus

Poznámky:

  1. Modul na obrázku je zároveň osazen čidlem teploty.


Obr. 2 Propojení obou částí modulu C-WG-0503R-design

Poznámky:

  1. Standardně jsou obě části propojeny samostatnými vodiči délky cca 100 mm. Je možno propojení prodloužit až na cca 1 m, je potřeba použít kabel s průměrem žil min. 0,5 mm.
  2. Volný vstup AI/DI5 a AI/DI4 (jestliže není RFID modul osazen interním čidlem teploty, tak je volný i vstup AI/DI4) je možno použít např. pro připojení čidla teploty, nebo PIR detektoru apod. Pro napájení detektorů můžeme použít výstup +12 V modulu C-WG-0503S, k dispozici máme max. 25 mA (maximální odběr napájených detektorů).
  3. Dosah čtení  je max. 8 cm (typ. 4 ÷ 6 cm) a závisí na mechanickém provedení celého snímače a typu snímaného identifikátoru.