Moduly na CIB CFox, inteligentní dům, ovladač 15.03.2020 17:40 15.03.2020 17:40

Hotelový ovladač C-RC-0005R je vybaven kapacitními tlačítky (viz obrázek níže) a OLED displejem.

Tlačítka umožňují snadno a intuitivně změnit požadovanou teplotu v místnosti, parametry větrání nebo klimatizace, dále umožňují, je-li to v objektu řešeno, i lokální nastavení buzení a nastavení signalizace „nerušit“ a „uklidit“ u vnější strany dveří do pokoje. Obsluha modulu, jeho možnosti a obrazovky displeje jsou popsány v tomto článku.

Modul bude možno dodávat i se zákaznickým sklem – tj. variantní základní barvou modulu, popisy, loga apod.

Modul zároveň měří teplotu a vlhkost v místnosti, je osazen i dalšími dvěma vstupy AI/DI1 a AI/DI2 pro připojení dalších čidel teploty, okenního kontaktu apod.

Modul je řešen v plastové krabičce s čelní skleněnou plochou, která se nasune na držák přišroubovaný na obdélníkovou instalační krabici (standardní instalační krabice do zdi nebo duté stěny).

Parametry použitých konektorů jsou uvedeny v tomto článku.

Tabulka základních parametrů modulu: catalog.tecomat.cz/produkt/c-rc-0005r


Obr. 1 Základní příklad zapojení modulu C-RC-0005R

 

Obr. 2 Upevnění držáku modulu C-RC-0005R na instalační krabici, v příkladu je použita krabice PB503

Poznámky:

  1. Držák ovladače se upevňuje pomocí otvorů standardní instalační krabici s roztečí otvorů 83,5 mm (na obrázku naznačeny hlavy šroubů).
  2. Při montáži je potřeba zachovat správnou orientaci modulu C-RC-0005R. Na držák musíme se správnou orientací nasadit vlastní modul s displejem, správná orientace je uvedena na obr. 3, logo Teco na vnitřní straně krytu nesmí být převrácený.
  3. Vhodné instalační krabice jsou např. krabice BTicino 503E pod omítku s rozměry 106 x 71 x 52 mm, nebo BTicino krabice do duté stěny typ PB503 s rozměry 109 x 68 x 51 mm.



Obr. 3 Umístění konektoru na zadní straně krytu modulu C-RC-0005R

Poznámky:

  1. N obrázku je zobrazen nosný díl, který se přišroubuje na instalační krabici a na něj se pak lehkým tlakem nasune vlastní modul displeje, silnějším tahem je pak možno modul opět sejmout.