Ovladače, displeje inteligentní dům, multimédia 27.02.2020 18:20 27.02.2020 18:20

Původní řešení (již nepoužívané).

Pro rozšíření systému Foxtrot o distribuci hudby a videa do celého domu a ovládání zábavní a spotřební elektroniky je k dispozici integrační modul systému Control4 pro systém Foxtrot. Vzájemným propojením získáme ucelený systém řízení a ovládání domu od vytápění, osvětlení, zastínění a zabezpečení až po kompletní multimediální systém a řízení řady dalších technologií.

 

Integrační modul je nutno propojit do stejné lokální sítě (LAN) spolu s základním modulem Foxtrot a řídící jednotkou systému Control4. Z prostředí FoxTool (podobně i Mosaic) se vyexportuje konfigurace HW periferních modulů na CIB sběrnici a tento soubor se nahraje do Integračního modulu. V tu chvíli se v Control4 objeví seznam prvků CIB (tlačítka,relé,teploty..) se kterými můžeme pracovat – spouštět tlačítky hudbu a filmy, vypínat a zapínat klimatizace a AV techniku, vizualizovat stavy, ovládat relé na CIB z TV, panelů, chytrých telefonů apod. 


Obr. 1 Ilustrační příklad propojení systémů Control4 a Foxtrot

Poznámky:

  1. Propojení systémů Control4 a Foxtrot zajišťuje Integrační modul zapojený do stejné LAN spolu se základním modulem Foxtrot a řídící jednotkou Control4. Tudíž není na straně Foxtrotu žádný speciální požadavek na HW připojení. Vše se řeší standardním zapojením do sítě LAN (připojení Ethernet 10/100 Mbit)

  2. Podrobné informace o instalaci systému Control4 včetně vzájemné integrace se systémem Foxtrot a podpory zajistí firma Yatun, dodavatel systému Control4.