Ovladače, displeje inteligentní dům, ovladač 27.02.2020 13:13 27.02.2020 13:13

Pro řadu designů je k dispozici modul s displejem v nástěnném provedení. Modul je proveden vždy v příslušném designu elektroinstalace, obsahuje displej (zobrazení teploty), tlačítka (korekce teploty a změna režimu), LED a interní čidlo teploty a vývody pro připojení externího čidla teploty (např. teplota podlahy).

Modul se skládá ze dvou částí. Vestavná část obsahuje vlastní elektroniku čidla a je zakončena 4-mi vodiči (CIB a externí čidlo teploty) a konektorem, do kterého se zasune kablík z druhé části. Druhá část je vlastní designový prvek na zeď s instalovaným displejem, tlačítky, LED a čidlem teploty vyvedeným na kablík délky 70 mm zakončeným konektorem. Druhé čidlo teploty (NTC 12 k nebo NTC do 100k) je pro např. měření teploty podlahy.

Obr. 1 Příklad zapojení ovládacího modulu C-RC-0002R-design včetně ext. čidla teploty

Poznámky:

  1. Externí čidlo teploty musí být NTC 12k nebo jiné NTC s odporem do 100k, délka přívodního kabelu může být až desítky metrů – typické použití podlahové čidlo, použitý kabel např. SYKFY a podobný kabel alespoň 1x2 vodiče průměru min. 0,5 mm.
  2. Modul je řešen jako malý vestavný modul do standardní instalační krabici (KU68), modul je zakončen čtyřmi vodiči délky cca 10 cm (sběrnice CIB a externí čidlo teploty) a konektorem, do kterého se zasune kabel z horní části modulu – vlastní krytky v designu s osazeným displejem, tlačítky, LED a čidlem teploty.