Moduly na CIB CFox, CIB, ovladač 15.03.2020 17:44 15.03.2020 17:44

C-RC-0011R je interiérový ovladač s LCD displejem a dotykovými tlačítky. Je určen zejména pro lokální ovládání topení, chlazení a větrání pro kancelářské budovy, jako dálkové ovládání pro topné systémy apod. Displej je vybaven řadou symbolů (Obr. 3), které umožňují pohodlně a přitom jednoduše zobrazovat a měnit základní parametry topného systému. Modul je připraven i pro změnu týdenního časového programu, který je k dispozicii v podobě funkčního bloku do prostředí Mosaic tak, aby byl shodný a podobně ovládaný z webové stránky Foxtrotu, z aplikace iFoxtrot, SCADA prostředí Reliance. 

  • Ovladač má na displeji 5 dotykových tlačítek, pomocí kterých se vlastní funkce ovládají. Modul je realizován jako standardní periferie na sběrnici CIB.
  • Modul je dále vybaven interním čidlem teploty a vlhkosti interiéru a je osazen analogovým vstupem AI1, který umožní připojit např. čidlo teploty podlahy, nebo venkovní čidlo teploty.

Obr. 1 Modul C-RC-0011R

 

Tabulka základních parametrů modulu: catalog.tecomat.cz/produkt/c-rc-0011R

 


Obr. 2 Základní příklad zapojení modulu C-RC-0011R

 

Obr. 3 Ikony LCD displeje

 

Dolní řada symbolů jsou zároveň kapacitní tlačítka pro obsluhu modulu. Pro obsluhu modulu je možno použít jak připravené funkční bloky, nebo lze v případě potřeby ovládat každý symbol samostatně z uživatelského programu – viz SW manuál k modulu.

 

Obr. 4 Otvory pro upevnění modulu C-RC-0011R na stěnu nebo instalační krabici

Poznámky:

  1. Nosná část ovladače se upevňuje pomocí předlisovaných otvorů na standardní instalační krabice s roztečí otvorů 60 mm (na obrázku otvory ①), nebo na instalační krabice se roztečí používanou např. ve Švýcarsku (na obrázku otvory v rozích②), nebo na rovnou plochu pomocí šroubů nebo vrutů. Středový otvor je určený pro protažení kabelů ke svorkám modulu.
  2. Pro montáž je potřeba zachovat správnou orientaci obou částí. Nosná část modulu C-RC-0011R se musí na stěnu upevnit přesně dle obrázku – text  „LOWER“ musí být nahoře správně orientován. Na nosnou část pak musíme opět se správnou orientací nasadit kryt s displejem, správná orientace je uvedena na Obr.4, text „Teco a.s. na vnitřní straně krytu. Musí být správně orientovaná.


Obr. 5 Umístění svorkovnic na zadní straně krytu modulu C-RC-0011R