Osvětlenost osvětlení 29.02.2020 15:51 04.03.2020 17:50

Pro měření intenzity osvětlení v interiéru použijeme modul C-RI-0401R-design, které se skládá ze dvou částí:

První, vestavné části (odpovídá C-RI-0401S), která se umístí do instalační krabice, typicky pod druhou část v designu na zeď.

A druhé části na zeď, standardně v designu ABB Time (jiné typy designů nebo jiné mechanické uspořádání se řeší zakázkově), která je osazena čidlem osvětlení, teploty v interiéru, IR vysílačem a přijímačem a svorkami pro připojení druhého čidla teploty. Zakázkově je možno i některá čidla vynechat (např. IR).

Modul měří úroveň osvětlení v interiéru, rozsah měřené intenzity osvětlení je 0 ÷ 50000 lx. 

Obr. 1 Příklad provedení čidla osvětlení, teploty a IR ovládání v designu GIRA (system 55)

Poznámky:

  1. Na obrázku je vidět druhá část modulu, tj. vlastní designová část s čidly, v tomto případě znázorněná krytka v designu GIRA a elektronika standardně instalovaná do krytky (zde jsou obě části pro názornost oddělené od sebe) a úplně vlevo i standardní rámeček.
  2. Vlastní provedení, včetně způsobu montáže na zeď se liší podle konkrétního designu. Obě části modulu jsou spojeny páskovým kablíkem zakončeným konektorem (na straně designové části je konektor umožňující oddělení obou částí od sebe). Na obrázku znázorněný kablík je od čidla teploty a u dodávaného modulu je pevně osazen a nerozebírá se.